SPORT ÉS PASSZIÓ / Haditechnika kategória termékei
Különleges repülőgépek

: Különleges repülőgépek

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1989

Kiadó:

Móra Ferenc Könyvkiadó

Kategóriák:

Haditechnika Repülés Ifjúsági

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Kolibri Könyvek

Terjedelem:

60 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9631163822

tartalom:

Születése "pillanatában" számos repülőgép- és helikoptertípus kiérdemli a különleges jelzőt. A tervezők rajzasztalán megálmodott, majd a szerelőcsarnokokban megvalósuló kísérleti prototípus vagy extra repülőszerkezetek ugyanis mindig tartalmaznak annyi "újdonságot", meglepő megoldást, hogy a maguk korában különlegeseknek számítanak. Eddig több mint ezer ilyen típus született szerte a világon. Ezekből mutatunk be most hatvanat. A kísérleti típusok sokszor 10-15 évvel is megelőzik korukat, és jelölik ki a fejlődés irányát. Persze sok olyan egyedi gép is készült, amelynek nem volt folytatása, mert nem vált be a gyakorlatban. De az is gyakran előfordult, hogy egy-egy típus több változatban évekig épült, míg végül a szerzett tapasztalatok alapján elkészült a legjobb megoldás, amely azután a sorozatgyártásban már más néven szerepelt. Az I. világháború alatt kifejlesztett katonai gépek alkalmatlanok voltak a polgári légi forgalomra. Ezért 1920 után számos egyedi gép épült, s közöttük voltak azok is, amelyek át tudták repülni az óceánokat. Az 1930-as években Európa több országában az új utas- és teherszállító gépek egész sorát fejlesztették ki. S nem véletlenül, mert ezekből születtek a II. világháború modern bombázó-, felderítő- és teherszállító gépei. Soha nem épült a világon annyi kísérleti repülőgép, mint 1930-1945 között. Igaz, ekkor még a fejlesztés is viszonylag olcsó volt. Ma már mindez a múlté, hiszen egy-egy új géptípus kifejlesztése olyan hatalmas összegeket emészt fel, hogy 3-4 gyár összefogására van szükség egy-egy új típus sorozatgyártásának megindulásához. 1945 után a háború alatt jól bevált harci gépeket alakították át polgári célra, de hamarosan kiderült, hogy ezek nem megfelelőek, gazdaságtalanok.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!