MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
Légikikötők

: Légikikötők

Kiadás:

Budapest, 1982

Kiadó:

Műszaki Könyvkiadó

Kategóriák:

Építészet Repülés Műszaki vegyes Építőipar

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

514 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631042154

tartalom:

A repülés, az ember ősi vágya, napjainkra a közlekedés egyik legdinamikusabban fejlődő, országokat és kontinenseket rövid idő alatt kényelmesen elérhetővé tevő ágazatává vált. Az utazási és a szállítási idő csökkentésének jelentősége a gazdasági, kereskedelmi tevékenységben, a külkapcsolatokban és a turizmusban nagyon megnőtt, óriási mértékben fejlődik a nemzetközi és a nagy országokon belüli légi személy- és áruszállítás.
Hazánk is mind szélesebb körű, közvetlen légiforgalmi kapcsolatot tart fenn vagy alakit ki a világ számos országával, csatlakozik sok külföldi légitársaság transzkontinentális járatához. Mind több külföldi légijárat használja hazánk légifolyosóit, légikikötőjét. Légi közlekedési rendszerünk, repülőtér fejlesztési és építési feladataink a fokozódó igényeknek megfelelően előtérbe kerültek. Dr. Herczegh Károly Légikikötők című új szakkönyve a légikikötők legfontosabb építészeti létesítményeit: az utas- és áruforgalom, a légiforgalmi irányítás, a repülőgép-karbantartás, a repülőtéri üzemeltetés és fenntartás épületeit tárgyalja behatóan. A légi közlekedés szűkebb körben, ill. kevésbé ismert szakterület. Ezért a témakör feldolgozásához szükséges terjedelemben és mélységben foglalkozik a légi közlekedés fejlődéstörténetével, a telepítés és helykiválasztás szigorú követelményeivel, a földi és a légi oldal kapcsolatával, a pályarendszerekkel, a korszerű légiforgalmi irányítás módjával és eszközeivel, a légi személy- és áruszállítás, valamint a repülési üzem, a repülőgép-karbantartás és javítás technológiájával, erre felépítve a főbb építménycsoportok funkcionális, építészeti, szerkezeti, belsőépítészeti és épületgépészeti kialakításának ismertetését.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!