SPORT ÉS PASSZIÓ / Repülés kategória termékei
Repülőgép berendezések

Repülőgép berendezések

Szerző:

Kiadás:

Budapest, 1952

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Repülés Tankönyv Műszaki vegyes Elektronika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

972 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"A repülőgép elektro-berendezésének rendszere a fejlődés kezdetén a gépkocsi mintájára épült fel, ahol mint közismert, általában 6 V feszültségű egyenáramot használnak. Azonban a repülőgép elektromos hálózatának nagy megterhelése a feszültség 12 voltra való felemelését követelte meg. A hálózat további növekedése és az általános terhelés a feszültség 24 voltra való felemelésére vezetett, melyet a legtöbb korszerű repülőgépen alkalmaznak is.
Az elektromos energia főforrása a repülőgép-generátor. Tartalék áramforrásként a repülőmotor leállása, vagy kis fordulatszámon való működése, illetve a generátor elromlása esetére akkumulátort építenek be. Némely akkumulátor-rendszernél az akkumulátornak kiegyenlítő szerepe van: felveszi a terhelés legnagyobb részét.
A nehéz többmotoros repülőgépekre egy vagy két akkumulátor mellett több generátort is beépítenek.
Az akkumulátort rendszerint a generátorral párhuzamosan kötik (kapcsolják) be és a terhelés lecsökkenésekor utántölthető.
Amikor a repülőgép a repülőtéren áll, általában helyi, repülőtéri földi áramforrást használunk, ezért a repülőgép elektromos hálózatához csatlakozó fej van a repülőtéri táplálás számára."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!