SPORT ÉS PASSZIÓ / Repülés kategória termékei
Selyemkupolák. Fejezetek az ejtőernyő történetéből

: Selyemkupolák. Fejezetek az ejtőernyő történetéből

Kiadás:

h. n., 1993

Kiadó:

Zrínyi Kiadó

Kategóriák:

Repülés Technikatörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

127 p., ill.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9633271940

tartalom:

"1960. augusztus 16-án került sor Új-Mexikó felett egy ejtőernyős ugrásra, amelyet Joseph W. Kittinger kapitány, 31 333 m magasságból hajtott végre. Feladatául kapta a nagymagasságú életmentő-ejtőernyős felszerelés, valamint fiziológiai és pszichológiai reakciók vizsgálatát. Kittinger Uj-Mexikóból szállt fel egy ballonnal és emelkedett a kiugrás magasságáig. Kiugrás után egy Beapure ejtőernyő nyílott ki, aminek a tulajdonképpeni célja az volt, hogy az ugrót hangsebesség alatti sebességen tartsa és hogy megelőzze a lapos pörgést, de később kiderült, hogy Kittinger már a stabilizáló ejtőernyő nyílása előtt átlépte a hanghatárt. A földet érés után Kittingert tüzetes orvosi vizsgálatnak vetették alá, megállapították, hogy ez az emberfeletti teljesítmény egyáltalán nem viselte meg a szervezetét. A program további eredménye az volt, hogy a Beapure ejtőernyő tapasztalatai alapján fejlesztették ki a Gemini program űrhajósainak stabilizáló ejtőernyőit. Ez a 32 km magasságból végrehajtott ejtőernyős ugrás az ejtőernyő történetének csak egy kis epizódja. Az ember már ősidők óta igyekezett meghódítani a harmadik dimenziót, a levegőt. Az első próbálkozások inkább az ejtőernyő, mint bármi más légi jármű ősei közé sorolhatók. Napjainkra az ejtőernyő az ember és a tudomány segítőjévé, egy izgalmas sportág eszközévé vált. Az ejtőernyő fejlődésének hosszú és eseménydús útját járja végig könyvében a szerző. Megismerteti az ejtőernyő történetét, a világ jelentősebb ejtőernyő típusait, hasznosításukat. Ez utóbbiak sorában az ejtőernyő katonai felhasználása éppúgy megtalálható, mint az űrhajózásban tőrtévő alkalmazása. A magyar ejtőernyőzés történetének közreadása, a nagyszámú eredeti dokumentumértékű fénykép, rajz egyedülállóvá teszi e művet."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!