TÖRTÉNELEM / Románia története kategória termékei
A román nép története

: A román nép története

Fordító:

Kiadás:

Budakeszi, 1998

Kiadó:

Maecenas Kiadó

Kategóriák:

Románia története

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

508 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9639025836

tartalom:

"Magyarok és románok történetelme évszázadokon át érintkezett, és ma is számtalan módon kapcsolódik egymáshoz. Vajon jól ismerjük-e a románság, "az elfeledett nemzet" fejlődését? Tudunk-e elfogulatlanul közelíteni múltjához, amelyben jelene gyökerezik? Aligha, hiszen még a világhírű francia szerző is úgy véli, hogy a "románok történelme megoldatlan ellentmondások történelme". Tény, hogy csakugyan hiányoznak vagy töredékesek az olyan források, amelyekből kiderülne, mi történt valójában a románokkal a III. és a X. század között. Durandin szerint a történelmükbe beépült "feszültség" oka, hogy olyan területeket neveznek magukénak, amelyek csak sokkal később egyesültek állammá. Moldova és Havaselve önálló fejedelemségei 1859-ben olvadtak össze; az Erdélyt is magába foglaló Nagy-Románia pedig csupán 1918-ban született meg. Hiteles források hiányában a román történészek inkább népük lelki egységét domborítják ki, így viszont a tényszerű vizsgálódás, a tudományosság szempontjai sérülnek."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!