ANTIK-VARIA / Sajtó kategória termékei
A mikrofonnál és a lemezjátszónál Cseke László

: A mikrofonnál és a lemezjátszónál Cseke László

Kiadás:

Budapest, 1996

Kiadó:

Szabad Tér Kiadó

Kategóriák:

Sajtó Rádió, televízió

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

303 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

963781082X

tartalom:

"A nagy nosztalgiával emlegetett 60-as, 70-es években a Szabad Európa Rádió hullámhosszain generációk egész sora hallgatta Cseke László zenés kívánságműsorait, a Teenager Partyt, majd később a Délutáni randevút. A legnépszerűbb nyugati slágereket, a rövid információkat a folyamatos légköri zavarás miatt ugyan el-eltünedező hangon, mégis egy életre emlékezetessé vált élvezettel hallgattuk. A közkedvelt műsorok szerkesztőjéhez százával, ezrével érkeztek a kívánságokat tartalmazó jeligés levelek. A politikai tiltás miatt a SZER műsorsának hallgatása különlegesen izgalmas ifjúkori élményt jelentett, miközben az egész világot meghódító rock and roll, majd a Beatles, a Rolling Stones, s a többi népszerű együttes zenéje, szövegei alapvetően meghatározták életérzésünket, befolyásolták a világról alkotott gondolatainkat. Csak később, évtizedek múlva tudtuk meg, hogy Cseke Lászlót valójában Ekecs Gézának hívják. Konspirációs, biztonsági okból vezetéknevét "visszafelé olvasva", valamint második keresztnevét használva lett Ekecs Gézából Cseke László. A könyv első része érdekes visszaemlékezés a sikeres újságírói, rádiós szerkesztői-műsorvezetői pályára. A kötet második része bő válogatást nyújt a Szabad Európa Rádióhoz érkezett sok ezer levélből. Ekecs Géza könyve mindenekelőtt sokfajta, egykoron tabunak számító témát is tartalmazó múltidézés, másrészt pedig tanulságokkal teli korrajz, adalék a 60-as, 70-es évek történetének jobb megértéséhez. (Koltay Gábor)"

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!