SPORT ÉS PASSZIÓ / Sakk kategória termékei
Magyar sakktörténet III. kötet. Az első magyarországi nemzetközi sakkversenytől a második magyar sakkszövetség megalakulásáig 1896-1921.

Magyar sakktörténet III. kötet. Az első magyarországi nemzetközi sakkversenytől a második magyar sakkszövetség megalakulásáig 1896-1921.

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1989

Kiadó:

Sport Lap- és Könyvkiadó

Kategóriák:

Sakk

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

363 p., 4 tbl.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632533216

tartalom:

"A sorozatunk harmadik kötetében tárgyalt korszak a magyar sakkozás két kiemelkedő személyiségének életútjával is határolható: a kezdő évben, 1896-ban lépett először nemzetközi versenyen a nyilvánosság elé Charousek Rezső és 1921-ben fejeződött be az ugyancsak rövid sakkpályát befutott Breyer Gyula élete. A korszak legnagyobb magyar sakkozójának, Maróczy Gézának pályafutását 1908-ig sorozatunk második kötete tárgyalta. Ez a kötet viszont a kor két legkiemelkedőbb ígéretének, az egyaránt fiatalon elhunyt, de így is az egyetemes sakktörténet legnagyobbjai közé emelkedett Charouseknek és Breyernek üstökösszerű pályafutását tartalmazza önálló fejezetként, enyhítve azt a hiányt, hogy róluk játszmagyűjtemény magyar nyelven mindeddig nem jelent meg. A könyv e két, terjedelmében és jelentőségében egyaránt kiemelkedő fejezetén kívül a magyar sakkozás e negyed századának minden fontos eseményét ismerteti: Szól a sakkjáték 1896-1905 közti megizmosodásáról, majd folytatólag a kibontakozás évei utáni másfél évtized élénk életéről, külön részletezve az első magyar sakkszövetség megalakulásának, ellentétekkel teli működésének majd megszűnésének tanulságokkal teli történetét. Ismerteti a hazai sakkversenyeket, ezek sorából kiemelve részletesebben a legjobbak első öt, magyar bajnoki versenyeknek is tekinthető találkozóit. Rövid életrajzi adatokat közöl a kor sakkmestereiről, és külön fejezetet szentel a magyar sakkozók külföldi szereplésének. Áttekintést ad a feladványélet és a távsakkozás akkori eseményeiről, továbbá összeállítást közöl a magyar sakkirodalom 1921 végéig megjelent műveiről. Bőséges játszmaanyagának feldolgozása elsősorban a korabeli nézeteket tükrözi, de ahol szükséges, modern megvilágításba is helyezi."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!