TÖRTÉNELEM / Skandináv országok története kategória termékei
Idegen tájakon

: Idegen tájakon

Kiadás:

Arad, 1930

Kiadó:

Vasárnap Irodalmi, Nyomdai Műintézet

Kategóriák:

Skandináv országok története Útleírás Néprajz Általános földrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

349 p., ill.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Karl János a háború előtti debreceni katolikus közéletnek (1931-1938) meghatározó egyénisége volt. Munkásságának legmaradandóbb része debreceni igazgatósága idejére esik. A Piarista Gimnázium jelentősen ekkor bővült és színvonalában is fejlődött. Nagyon ügyelt arra, hogy a gimnáziumban mindig rend és fegyelem legyen. Szigorú követelményeket állított a tanárokkal szemben is. Gyakorlatiasságát jellemezte, hogy ittléte alatt fontos szerephez jutott az ének-zene, a sport, fejődtek az ifjúsági szervezetek. Az önképzőkör, az intézeti sporttevékenység, a cserkészet hírnevet szerzett az iskolának országos szinten is. Jelentős irodalmi tevékenységet folytatott: sok cikket írt a Debreceni Újság, a Katolikus Figyelő, a Földrajzi Közlemények, a Katolikus Szemle, a Keresztény Nő, a Magyar Középiskola, a Magyar Kultúra, a Magyar Pedagógia, a Korunk Szava című folyóiratokba. Földrajzi tankönyveket is írt a középiskolások számára, melyek több kiadást is megértek. A Magyar Földrajzi Társaság levelező és választmányi tagja is volt. Mint iskolaigazgató, tagja volt Debrecen szent királyi város törvényhatósági-, közművelődési- és népművelési bizottságának is. Nagy gondossággal rendezte meg az iskolai ünnepélyeket, melyeken valóságos szónoklatokat tartott, nemes, megszívlelendő gondolatokkal. Jellemző palócos kiejtésében a sokszor hangoztatott "acélos izmokkal nekifeszülni a feladatoknak" szinte szállóigévé vált.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!