SZÉPIRODALOM / Spanyol irodalom kategória termékei
Színművek

: Színművek

Kiadás:

Budapest, 1988

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Spanyol irodalom Dráma

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

A világirodalom klasszikusai

Terjedelem:

682 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630745259

tartalom:

García Lorca drámáiban is költő. Olyan költő, akinek lírája, mert hiszen az hevíti világszerte, nálunk is, mindig sikerrel járszott drámáit, aki túlfűtött, feszült, többnyire tragédiába torkolló történeteiben az emberi szabadságot megkötő társadalmi béklyókat rendszerint egy-egy nagyszerűen megformált nőalak sorsában érzékelteti. Mert spanyol földön a vágyat, a szerelmet a vágyakozó, a szerelmes nőnek is vérévé vált morál köti gúzsba. A nő vagy "zárdaszűz vagy szajha" lehet csak, s ha nem a szokás zsarnoki törvényeinek, hanem vágyainak enged, el kell buknia. Lorca nemcsak a sűrű, már-már elviselhetetlenül tömör atmoszféra mestere. Mestere a vérbő, pontos részleteknek is. Költő akkor is, ha a népmesék ízeit, akkor is, ha egy modern álomvilág képeit viszi bele drámáiba.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!