SZÉPIRODALOM / Spanyol irodalom kategória termékei
VIII. Henrik. La cisma de Ingalaterra

: VIII. Henrik. La cisma de Ingalaterra

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 2000

Kiadó:

Eötvös Kiadó

Kategóriák:

Spanyol irodalom Dráma Spanyol nyelv

Nyelv:

Magyar, Spanyol

Terjedelem:

190 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9639024945

tartalom:

˝Babits - Goethe nyomán - kissé idegenkedve ír Calderónról. Kosztolányi - igaz, egy habkönnyű bohózat kapcsán - sziporkázó színpadi varázslónak mondja. Szerb Antal meg éppenséggel a legnagyobb spanyol drámaírónak tartja Pedro Calderón de la Barcát (1600-1681), a spanyol barokk dráma betetőzőjét, akinek halálával, évszámokat kedvelő irodalmárok szerint, úgyszólván le is zárul a spanyol-Habsburg világbirodalom kibontakozását kísérő nagy szellemi-gondolati-művészeti virágzás, a spanyol aranyszázad: óriások, Cervantes, Lope de Vega, Quevedo, Góngora, Gracián, Velázquez, Murillo korszaka. Ekkor, óriások nyomán vált Calderón maga is óriássá. A nagy író születésének idei, 400. évfordulójára jelenik meg először a spanyol nyelvű eredetivel együtt, lendületes magyar fordításban, a VIII. Henrik, ez a 16. század egyik legnagyobb szervezeti-világnézeti botrányát, az angol királyi szeszély és hatalmi érdek diktálta anglikán nemzeti egyházalapítást tárgyaló és azt Aragóniai Katalin királyné tragédiájával és Boleyn Anna végzetes szerelmével összebonyolító, jellegzetesen calderóni színmű.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!