SPORT ÉS PASSZIÓ / Sport kategória termékei
Kobudo. Önvédelmi fegyverek

: Kobudo. Önvédelmi fegyverek

Kiadás:

Debrecen,

Kiadó:

Tigrisszív Bt.

Kategóriák:

Sport Távol-Kelet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

221 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630436833

tartalom:

"A könyv egy igen különleges, sokoldalú mozgáskultúrát mutat be, lépésről-lépésre, képről-képre lényegre törő magyarázatokkal és mintegy 700 fotóval illusztrálva. De mit tartalmaz még? A BUDO olyan fogalom, amelybe sokféle, ma már nem csak szigorúan japán eredetű, művészet tartozik. Ezek közül egy a KOBUDO is. A kommersz ninjafilmek hatására ma már nehéz elhinni, hogy a különleges alakú kobudo-fegyverek, a valaha ártalmatlan szerszámok egy békés kis emberközösség elkeseredett önvédelmében, élet-halál harcában váltak harci eszközökké. De mit üzen a KOBUDO, és általában a BUDO művészetek a mai kor emberének? A tökéletességen azt értik, ami számos művészetnek is a lényege: a zenének, az építészetnek, vagy a virágrendezésnek, vagyis a harmónia, a lelki egyensúly elérése. Igaz, a testi képességeink, testalkatunk, egészségi állapotunk fog hamarabb fejlődni. Szinte minden edzés után egyre fittebbnek érezzük magunkat. Hajlékonyabbak, gyorsabbak leszünk, biztonságosabban tudunk esni. A lényeg azonban még ennél is érdekesebb. Ami a szemlélő számára látható: egy tökéletesen harmonikus mozdulat (például egy kardrántás). Ami nem látható: az a tökéletes lelki harmónia, vagyis az önmagunk feletti uralom. Úgy, kell megoldanunk a konfliktust, hogy "nem rántjuk ki a kardunkat". Kitérni persze csak az képes, aki bármikor el tudja nyomni indulatait, a harag, a bosszú gondolatát. A gyakorlatok célja tehát: minél magasabb szintre fejleszteni a koncentrációt. "... egy jellegzetes magatartást is kialakít, melynek lényege egy olyan erkölcsi felfogás, amelyet az udvariasság, a másik ember iránti tisztelet határoz meg. Ezek az elvek számos iskolában, számos tanító szájából elhangzottak Már, de a budo edzéseken válnak kézzelfoghatóvá. A budo tanulók így kerülnek összhangba az ÚT-tal, vagyis az egész körülvevő világgal, az élettel, de legfőképpen önmagukkal." "Szintén a védekezést sugallják a nyugalmi helyzetből: ülésből, térdelésből-végrehajtható technikák. Ha megértjük, hogy az iaido gyakorlásának célja az állandó éberség megtanulása, az energia-és időtakarékos, gyors mozdulatok elsajátítása, valamint mindezek előtt egy olyan fizikai és szellemi, erkölcsi tartás elérése, amelybe évszázadok alatt ivódott bele a hajdani szamurájok legendás önfegyelme, akkor teljesen mindegy, hogy melyik budo-művészetet gyakoroljuk. És ez könyvünk legfontosabb mondanivalója."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!