SPORT ÉS PASSZIÓ / Sport kategória termékei
Korszerű edzés az atlétikában

Korszerű edzés az atlétikában

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1978

Kiadó:

Sport Lap- és Könyvkiadó

Kategóriák:

Sport

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

296 p., 12 tbl.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9632532813

tartalom:

"Könyvünk megírásával olyan hiányt kívánunk pótolni, amelyet a gyakorló atlétaedzők évek óta jogosan vetnek fel. Ez a hiány általános megfogalmazásban úgy jelentkezik, hogy kevés az olyan jellegű hazai atlétikai szakirodalom, amely a mindennapi gyakorlati munkához jelent vezérfonalat, amely biztos támaszt nyújthat az edző számára az edzésmunka távlati megtervezéséhez éppen úgy, mint az éves edzésmunka ésszerű kialakításához vagy az időszaki, heti, napi edzéstervek elkészítéséhez. Elgondolásunk az volt, hogy minden atlétaedző számára, függetlenül attól, hogy kezdőkkel vagy élversenyzőkkel, futókkal, dobókkal, ugrókkal vagy éppen összetett versenyzőkkel foglalkozik-e, első feladat az atlétikai szakkifejezések egységes értelmezése. Ez nemcsak azért fontos, hogy az edzők a könyvünkben foglaltakat egyformán értelmezzék, hanem azért is, hogy egymást megértsék, azért is, hogy minden új szakirodalmat egyformán értsenek és írjanak meg. Nem célunk azonban vadonatúj szaknyelvet kialakítani, ezzel többet ártanánk, mint használnánk, törekvésünk inkább a szaknyelv rendszerezése, pontosítása. Második feladatunknak azt tartottuk, hogy lefektessük az atléták felkészítésének legfontosabb alapelveit, és ennek alapján egységes gondolkodásmódot alakítsunk ki. Ebben a részben a mit? mikor? miért? kérdésekre próbáltunk egyértelmű és megalapozott választ adni. Nem az volt a célunk, hogy új edzéselméletet találjunk ki és írjunk le, hanem az, hogy a modern edzéselmélet téziseit az atlétika nézőpontjából világítsuk meg. Ebből következik az, hogy feleslegesnek tartottuk a már bizonyított edzéselméleti tételeket újra bizonyítani, inkább értelmezni kívántuk azokat, mindig az atlétika szempontjából. Tehát az atlétika edzéselméletét és módszertanát kívántuk dióhéjban összefoglalni. Harmadik feladatként jelentkezett, hogy válaszoljunk a leggyakoribb kérdésre, a hogyan?-ra. Természetes, hogy amíg az első két részben az atlétikát mint egységes sportágat tekintettük, ebben a részben az egyes szakágak, versenyszámok sajátos problémáit kellett kiemelnünk, megmutatva azt, hogy az általános alapelvek hogyan juttathatók érvényre a konkrét feladat megoldásában."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!