SPORT ÉS PASSZIÓ / Sport kategória termékei
Kung fu-technikák és edzésmódszerek

: Kung fu-technikák és edzésmódszerek

Kiadás:

Budapest, 1989

Kiadó:

Origo-Press Kiadó

Kategóriák:

Sport Távol-Kelet Kína történelme

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

170 p., ill.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9637405267

tartalom:

"A kínai harci művészetek titkait évszázadokon keresztül zárt közösségek őrizték. Napjainkban, amikor kicsit bepillanthatunk ebbe a világba, inkább a látványos, színpadias elemekre épülő kung fu vált népszerűbbé. Ebben a könyvben azonban az olvasó nem fog találkozni ezekkel a tetszetősre koreografált, ritmikus "küzdő"-gyakorlatokkal. Helyettük inkább olyan küzdéstechnikákkal és elsajátításuk részletes leírásával ismerkedhet meg, melyek a túlélés változatos frontjain keletkeztek: a régi Kína kolostoraiban, az idegen ellen harcoló titkos társaságokban és a délkelet-ázsiai térségben megkapaszkodó, élethalálharcot folytató zárt kínai közösségekben, ahol nem a látványosság, hanem a küzdelmi hatékonyság volt az elsődleges szempont. A könyv első része a puszta kezes küzdelem elméletét és néhány híres-hírhedt technikájának részletes leírását tartalmazza. Így külön fejezetekben foglalkozik a misztikusnak hitt chi erővel, az ellenfél egyetlen ütéssel történő harcképtelenné tételének elméletével és gyakorlatával, a 100 nap alatt elsajátítható vastenyérrel, Bruce Lee hatalmas erejű rövid ütésével és a kínai kung fu fegyvertáborából kikerült más érdekességekkel. A második rész a Shaolin-, Choy Lee Fat-, Hung gar-, majom- és sáska irányzat néhány jellegzetes harci technikáját mutatja be."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!