SPORT ÉS PASSZIÓ / Sport kategória termékei
Sporttorna

: Sporttorna

Kiadás:

Budapest, 1966

Kiadó:

Sport Lap- és Könyvkiadó

Kategóriák:

Sport

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

708 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A könyv a torna mozgás-anyagából a sporttorna gyakorlatanyagával foglalkozik és tartalma azonos a Testnevelési Főiskola torna-tankönyvének IV. kötetével. A mű a sporttorna egész területét felöleli: az akrobatikus gyakorlatokat, a szertornát és a szerugrásokat, valamint azokat a testnevelési játékokat, melyek tornafeladattal összekötöttek. Az akrobatikus gyakorlatok keretén belül ismerteti a talajtornát, a műszabad gyakorlatot a társastalaj-tornát, a gúlákat, továbbá a görgő- és a trampolin-gyakorlatokat. A szertorna felöleli mind a férfi (korlát, nyújtó, ló, gyűrű), mind a női (gerenda, felemáskorlát, lengőgyűrű) gyakorlatokat. A szerugrásokon, az ugró-szereken végezhető ugrásokon kívül, a rugódeszkás ugrásokkal, valamint a társakon és az összetett ugró-szereken végrehajtható ugrásokkal is foglalkozik. A tornafeladatokkal összekötött játékok között is merteti a különféle futó- és dobó-játékokat, továbbá a versenyeket és a váltóversenyeket. A könyv a sporttorna gyakorlatanyagát a legegyszerűbb, a kezdő tornászok számára alkalmas elemektől fokozatosan a mestertornászok legmagasabb fokú gyakorlatanyagáig ismerteti, tehát magában foglalja mind az iskolai, mind az egyesületi sporttornát. A mű minden gyakorlatelemnél foglalkozik a végrehajtással, a gyakorlat technikájával, az előforduló hibákkal, az oktatás menetével (előkészítő és rávezető gyakorlatok) és a segítségnyújtás módjával. Ezeket csaknem ötszáz ábra, mégpedig mozgássorozatos rajz szemlélteti. A könyvet a Testnevelési Főiskola Torna tanszékének kollektívája készítette. Társszerzők: Romák Éva, Békési Sándor, Borsos Jenő és Kabos Gábor. A könyv az iskolákban és a tornaszakosztályokban oktató testnevelő tanárok, illetve edzők számára készült, de a versenybírák és a sportvezetők is jól felhasználhatják oktató-nevelő munkájukban."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!