TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Statisztika kategória termékei
A bűnözés megismerésének statisztikai módszerei

, : A bűnözés megismerésének statisztikai módszerei

Kiadás:

Budapest, 1972

Kiadó:

Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó

Kategóriák:

Statisztika Kriminalisztika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

422 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A kriminálstatisztika hosszú időn át nem tudta a bűnözés pontos számbavételét megoldani, változását és a társadalmi, gazdasági összefüggéseit feltárni, mert fejlődése elmaradt a korszerű követelményektől. Csak az utóbbi években - részben a szerzők elméleti és gyakorlati tevékenységének eredményeként - kezdődött el egy kedvező változás, és indult meg a kriminálstatisztika felzárkózása a bűnözéssel foglalkozó többi tudományterülethez. A szerzők - munkájukat, valamint az elektronikus számítógépek alkalmazása közben szerzett tapasztalataikat hasznosítva - elméletileg is megalapozott egységes rendszerbe foglalt és az elektronikus számítógépek által nyújtott lehetőségeket kihasználó korszerű statisztikai módszerekkel vizsgálják a bűnözést, mint veszélyes, a fejlődést nehezítő társadalmi jelenséget. Főleg a szocialista fejlődésre koncentrálnak, de részletesen foglalkoznak a fejlett tőkés országokban alkalmazott legfontosabb kriminálstatisztikai módszerek kritikájával is."

leírás:

Védőborítója szakadozott.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!