SZÉPIRODALOM / Svéd irodalom kategória termékei
Haláltánc

: Haláltánc

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1971

Kiadó:

Magyar Helikon

Kategóriák:

Svéd irodalom Dráma

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

170 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

A Haláltánc társadalmi-lélektani tragédia, melynek kereteit az írói alap-indulat: a harag már-már szétveti. A Kapitány és felesége, Alice gyűlölet-szerelem harcában legmélyebb indítóokaként nem holmi metafizikai férfi-nő ellentét munkál, hanem nagyon is adott, valóságos szociális motívum: a polgári társadalom hierarchikus rendje által az érvényesülési, kibontakoztatási lehetőségeiben végletesen korlátozott ember kétségbeesett, s a sorozatos kudarcok során groteszkké torzuló erőfeszítése arra, hogy társadalma normáinak megfelelően "valaki" legyen. Ez a lelket sterilizáló görcsös erőlködés szabadul el a Kapitány világában, ez pusztítja el. A mai polgári dráma a fenti küzdelmet már többnyire hideg kívülállással, iróniával fejleszti abszurddá. De Strindberg, noha látomása a groteszk határát súrolja, még eleven indulattal, a tiltakozás elemi-emberi eszközével: a haraggal lép fel a Kapitány sorsát kívülről meghatározó "törvények" ellen. Ezért, e miatt az írói alapállás miatt, igazi tragédia a Haláltánc.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!