tartalom:
"Aligha tévedek, ha azt állítom, hogy egyedülálló a receptirodalom történetében az a felfogás, amely a recepteket nem hagyományos felosztásban, hanem egy-egy vendégszemélyiség étlapja köré csoportosítja. Elég belepillantani a tartalomjegyzékbe, . hogy szinte elámuljon. az ember, ki mindenki meg nem fordult vendéglőjében!
A jó nevű kispesti Gödörben, aztán a hetedhét országban híressé lett, ugyancsak kispesti Halásztanyán. Később, az államosítás utána budapesti Mátyás Pincében, illetve a bécsi Mathiaskellerben.
...A szerző a harmincas években érettségizett a kispesti gimnáziumban - ahol káprázatos műveltségét alapozta -, majd még két diplomával toldotta. Nemcsak vérbeli vendéglős, nemcsak gasztronómiai szakember, akinek közvetlen keze alatt, de főiskolai hallgatóként is nemzedékek nőttek fel, hanem szakkönyvszerző, és ami e kiadvány szempontjából az említetteknél semmivel sem elhanyagolhatóbb: vérbeli elbeszélő, akinek elapadhatatlanul áradó igaz történetein valósággal csüng a hallgató.
...A kötetben található húsz történet - amúgy mellékesen vagy kétszáz recepttel -, és más, önmagában is érdekes olvasmánnyal egészül ki.˝
Ár:
nincs raktáron, előjegyezhető