SPORT ÉS PASSZIÓ / Szakácskönyv, gasztronómia kategória termékei
A vendéglős és híres vendégei. A kispesti Gödörtől a Bécsi Mathiaskellerig

: A vendéglős és híres vendégei. A kispesti Gödörtől a Bécsi Mathiaskellerig

Kiadás:

Budapest, 1999

Kiadó:

Axel Springer-Budapest Kiadói Kft.

Kategóriák:

Szakácskönyv, gasztronómia Művelődéstörténet Adoma, aforizma

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

159 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Aligha tévedek, ha azt állítom, hogy egyedülálló a receptirodalom történetében az a felfogás, amely a recepteket nem hagyományos felosztásban, hanem egy-egy vendégszemélyiség étlapja köré csoportosítja. Elég belepillantani a tartalomjegyzékbe, . hogy szinte elámuljon. az ember, ki mindenki meg nem fordult vendéglőjében! A jó nevű kispesti Gödörben, aztán a hetedhét országban híressé lett, ugyancsak kispesti Halásztanyán. Később, az államosítás utána budapesti Mátyás Pincében, illetve a bécsi Mathiaskellerben. ...A szerző a harmincas években érettségizett a kispesti gimnáziumban - ahol káprázatos műveltségét alapozta -, majd még két diplomával toldotta. Nemcsak vérbeli vendéglős, nemcsak gasztronómiai szakember, akinek közvetlen keze alatt, de főiskolai hallgatóként is nemzedékek nőttek fel, hanem szakkönyvszerző, és ami e kiadvány szempontjából az említetteknél semmivel sem elhanyagolhatóbb: vérbeli elbeszélő, akinek elapadhatatlanul áradó igaz történetein valósággal csüng a hallgató. ...A kötetben található húsz történet - amúgy mellékesen vagy kétszáz recepttel -, és más, önmagában is érdekes olvasmánnyal egészül ki.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!