MEZŐGAZDASÁG / Élelmiszeripar kategória termékei
Aktivációs analízis az élelmiszer-kémiában

: Aktivációs analízis az élelmiszer-kémiában

Kiadás:

Budapest, 1986

Kiadó:

Mezőgazdasági Kiadó

Kategóriák:

Élelmiszeripar

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

215 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632322169

tartalom:

"Aktivációs analízist először a magyar származású Nobel-díjas Hevesy György alkalmazott 1936-ban. Az eljárás a műszeres kémiai analízis olyan ága, amely a vizsgálandó minta elemi összetételének (valamint a nitrogéntartalomból számított fehérjetartalmának) mennyiségi meghatározására alkalmas. A mérés elve az, hogy a mintát besugározzák, és a besugárzás következtében keletkező, a minta összetételére jellemző sugárzást elemzik. A módszer a különböző sugárforrások, a számítógépes irányítás és adatfeldolgozás egyre szélesebb körű alkalmazása következtében terjed. Lehetőséget nyújt az élelmiszerek, a takarmányok mikroelem-tartalmának, fehérjetartalmának, szennyező nehézfém-tartalmának meghatározására. Előnye, hogy viszonylag gyors, és gyakran roncsolásmentesen is alkalmazható módszer. A szerző nem pusztán csak az aktivációs analízist mutatja be, hanem be is illeszti az eljárást a műszeres analitika nagy családjába. Egyúttal áttekintést is ad a kapcsolódó magfizikai fogalmakról és eszközökről. Mindezt úgy, hogy a közepes természettudományi képzettségű szakember számára semmiféle nehézséget nem okoz a megértése."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

1 000 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!