SPORT ÉS PASSZIÓ / Szakácskönyv, gasztronómia kategória termékei
Az élelmiszerkémia alapjai

Az élelmiszerkémia alapjai

Szerző:

Kiadás:

Budapest, 1979

Kiadó:

Mezőgazdasági Kiadó

Kategóriák:

Szakácskönyv, gasztronómia Kémia Ipar

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

531 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632300882

tartalom:

"A könyv a kémiai rendszertan alapján tekinti át azokat a szerves és szervetlen vegyületeket, amelyek az élelmiszeripar szempontjából fontosak. Így az első fejezet az élelmiszereket alkotó elemekkel foglalkozik és a vízzel. Ezután a szénhidrátok leírása következik, monoszacharidok, oligoszacharidok és poliszacharidok csoportosításban. Mást kínál a harmadik fejezet: ebben az aminosavak, a peptidek és a fehérjék a főszereplők. A lipidek című fejezet a glicerideket, a lipoidokat és a természetes zsiradékokat ismerteti. Ezután a vitaminok kerülnek sorra. A hatodik fejezet a természetes színezékeket tárgyalja. A hetedik fejezet azokkal a szerves vegyületekkel kezdődik, amelyek az eddigi csoportosításokból kimaradtak. Ezek az alifás és az aromás szénhidrogének, az alkoholok, a fenolok, az oxovegyületek, a szerves savak és észterek, valamint az alkaloidok. A fejezet többi része a műanyagokról szól. A nyolcadik fejezet címe: Enzimkémia, a kilencediké: Élelmianyagok kolloidikája. Ezután az adalék anyagok ismertetésére kerül sor, amelyek közé a tartósítószerek, az antioxidánsok, az ízesítőanyagok, a mesterséges színezékek és a konzisztenciajavító szerek tartoznak. Külön fejezet szól a mérgező anyagokról. A tizenhetedik fejezet a táplálkozástan alapjaiból ad "kóstolót". A könyvet a tisztító- és fertőtlenítőszerek leírása teszi teljessé."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!