SPORT ÉS PASSZIÓ / Szakácskönyv, gasztronómia kategória termékei
Az emlékek szakácskönyve. (Ízes írások és régi receptek)

: Az emlékek szakácskönyve. (Ízes írások és régi receptek)

Kiadás:

Budapest, 1983

Kiadó:

Táltos

Kategóriák:

Szakácskönyv, gasztronómia Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

220 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Mindenki, aki valamennyire is járatos Krúdy Gyula írásaiban, tudja, hogy egyetlen magyar író sem volt képes oly "jóízűen", étvágy- gerjesztően írni enni- és innivalókról, mint ő. A kötetben öszszegyűjtött kis lélegzetű írások (általában: egykori hírlaptárcák, karcolatok) a "gyomor örömeiről" szólnak, megtudható belőlük, hol voltak hazánkban egykoron a legjobban főző vendégfogadók, hogyan készítendő a jó rákleves, avagy (minthogy napjainkra mind a tiszai, mind a zalai rákok kiveszni látszanak, pedig a leveshez, az igazihoz, mindkettő nélkülözhetetlen) - manapság is szokásos ételekről szólván - például, hogy milyen is az a csonthús, amely "... reszketni látszott a gyönyörűségtől, hogy megfelelő szakértelemmel fogyasszák". Szó esik a válogatásban számos más ízes fogásról - jobbára ma is általános vendéglői ételekről (káposzta, tokány, sólet stb.), finomságaik azonban oly gyönyörűséggel részletezettek, hogy az olvasó menten "gusztust kap" rájuk. Ezért jó ez a válogatás, amely egyébként is a kevésbé ismert, részben elfeledett Krúdy-írásokat hasznosította, sikeresen. A függelékként közölt - az összeállító Krúdy Zsuzsa szerint családjuk hagyatékából való 50 recept - viszont semmi különlegesebb kulináris szenzációt nem ígér, meglehetősen szokványosnak tűnik. Közlésüktől el lehetett volna tekinteni, annál is inkább, hiszen Krúdy - irodalmi hagyatékának tanúsága szerint - enni és inni jót és jól vendéglőben tudott. Ezért (és Krúdynak a könyvből is kicsendülő "szinbádos" életszemlélete miatt) - bár sütés-főzés áll a középpontjában - a kötet inkább férfiaknak való olvasmány, leginkább a középkorúaknak (a fiatalok még nem, az idősebbek már nem tudnak oly jóízűen enni)." Legeza Ilona

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!