tartalom:
"E munka megírásakor főképpen arra törekedtem, hogy az a gyakorlat követelményeinek minél jobban megfeleljen, ennélfogva az élelmiszerek vizsgálatára eddigelé kidolgozott eljárások közül azokat választottam ki és írtam le, a melyekkel a legjobb, legszabatosabb eredmények érhetőek el, a melyek a legáltalánosabban el vannak terjedve és a melyeket magam is a gyakorlatból, mint kipróbált, jó, módszereket ismerek: pl.Kjeldahl-féle eljárás, Feser-féle laktoszkóp, súlyszerinti zsírmeghatározás Soxhlet szerint, Reichert-Meisl-féle szám, vagy az illanó zsírsavak mennyiségének meghatározása, Hübl-féle jódszám meghatározás, alkohol-tartalmú táp- és élvezeti cikkek különféle vizsgálata. Tekintettel voltam arra, hogy az egyszerűbb berendezésű laboratóriumokban is végrehajtható eljárásokat ismertessem meg és a költségesebb fölszereléseket igénylő módszereket csak röviden érintem." Részlet az előszóból
leírás:
A Magyar Chemiai folyóirat X. és XI. évfolyamának melléklete.
Ár:
nincs raktáron, előjegyezhető