SPORT ÉS PASSZIÓ / Szakácskönyv, gasztronómia kategória termékei
Élelmiszervizsgálati chemia

: Élelmiszervizsgálati chemia

Kiadás:

Budapest, 1905

Kiadó:

Magyar Természettudományi Társulat

Kategóriák:

Szakácskönyv, gasztronómia Kémia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

226 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"E munka megírásakor főképpen arra törekedtem, hogy az a gyakorlat követelményeinek minél jobban megfeleljen, ennélfogva az élelmiszerek vizsgálatára eddigelé kidolgozott eljárások közül azokat választottam ki és írtam le, a melyekkel a legjobb, legszabatosabb eredmények érhetőek el, a melyek a legáltalánosabban el vannak terjedve és a melyeket magam is a gyakorlatból, mint kipróbált, jó, módszereket ismerek: pl.Kjeldahl-féle eljárás, Feser-féle laktoszkóp, súlyszerinti zsírmeghatározás Soxhlet szerint, Reichert-Meisl-féle szám, vagy az illanó zsírsavak mennyiségének meghatározása, Hübl-féle jódszám meghatározás, alkohol-tartalmú táp- és élvezeti cikkek különféle vizsgálata. Tekintettel voltam arra, hogy az egyszerűbb berendezésű laboratóriumokban is végrehajtható eljárásokat ismertessem meg és a költségesebb fölszereléseket igénylő módszereket csak röviden érintem." Részlet az előszóból

leírás:

A Magyar Chemiai folyóirat X. és XI. évfolyamának melléklete.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!