Az egészség megőrzése minden korban az egyik legfontosabb értéknek számított és ma is az. Hiába van a tudásunk, a pénzünk, hiába vagyunk híresek, hiába van szerető családunk, ha egészség nem társul hozzá, semmi sem az igazi. Életünk őrült rohanásában sokszor nem gondolkodunk felelősen arról, hogy az életmódunkkal hogyan is járulhatnánk hozzá az egészség fenntartásához, és a már kialakult betegségek enyhítéséhez. A mai emberek döntő többségére kétféle szemlélet jellemző. Az egyik típus a gyógyszerek szedésében látja az egészség kulcsát, a másik típus pedig a különféle csodagyógymódokban, divatosan szólva alternatív gyógyászoknál keresi a megoldást. Ugyanakkor, ha időt szánunk mindazoknak a felismert szabályszerűségeknek a tanulmányozására, melyekről bebizonyosodott, hogy az egészséghez vezető úton kikerülhetetlenek, akkor rájöhetünk arra, hogy olyan egyszerű dolgok, mint a táplálkozás vagy a mozgás nagyon sok mindenben meghatározza életminőségünket. Ebben a könyvben arra vállalkoztunk, hogy bemutassuk mindazoknak a gyümölcsöknek és zöldségeknek a históriáját, valamint bizonyított gyógyhatását, amelyek gyakran vagy esetleg ritkábban az asztalunkra kerülnek vagy kerülhetnének.
SPORT ÉS PASSZIÓ / Szakácskönyv, gasztronómia kategória termékei
Gáspár Róbert: Éltető és gyógyító táplálékok. A zöldségek és gyümölcsök gyógyhatásai
Kiadás:
Budapest, 2006
Kiadó:
Kategóriák:
Szakácskönyv, gasztronómia Természetgyógyászat Egészségügy
Sorozat:
Terjedelem:
252 p.
Kötésmód:
papír
ISBN:
9639488607