SPORT ÉS PASSZIÓ / Szakácskönyv, gasztronómia kategória termékei
Étlapírás 6 nyelven. Magyar , francia, német, angol, olasz, spanyol

: Étlapírás 6 nyelven. Magyar , francia, német, angol, olasz, spanyol

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

k. n.

Kategóriák:

Szakácskönyv, gasztronómia Nyelvkönyv

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

547 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

963460899X

tartalom:

"Az étlap kulturális termék. Nem véletlen, hogy gyűjtői vannak, egy-egy régebbi becses darab antikvárok árverésein bukkanak fel, és jó pénzért kelnek el. Az étlap egy ország koyhaművészetének pontos lenyomatát is adja. Emlékezhet rá a kedves olvasó, hogy amikor az 1960-as években a nyugati turisták elkezdték felfedezni Magyarországot, sokat cikkezett a sajtó arról, milyen elborzasztó hibák fordultak elő éttermeink német, angol és más nyelvű étlapjainak szövegében. Szégyelltük magunkat emiatt. És emlékezhetnek arra is, milyen kellemetlen helyzetben voltak, amikor külföldön turistáskodva, és egy árva szót sem értve az ország nyelvéből, találomra böktek rá az étlapon valamely ételre, s aztán izgultak, mit hoz majd ki a pincér? Hetényi Károly, az ismert szakíró, aki 1935-ben lett a New York Kávéházban tanuló, 1938-ban vette át vendéglős-felszolgáló diplomáját, vagyis e könyv megjelenésekor 70 éve eszi a vendéglátók kenyerét (betöltötte 84. életévét) elsőként ismerte fel az idegen nyelveken történő étlapírás, mint szakmai probléma, jelentőségét. Az 1990-es évek közepén jelentette meg első könyvét "Étlapírás négy nyelven" (magyar, német, angol, francia) címmel, amelyből egyetlen év alatt tízezer példány kelt el. Ez megmutatta, hogy a szakma igenis ad arra, hogy az idegen nyelvű étlap az adott nyelv és a gasztronómia szabályai szerint készüljön. Később megjelentette Étlapírás három nyelven (magyar, olasz, spanyol) című könyvét. Most pedig, kezünkbe vehetjük Étlapszótár hat nyelven című kötetét, amely egyaránt szól a szakmának, és a külföldre utazó turistának. Szakkönyv és gasztronómiai nyelvi bedekker egyszerre és bármilyen csúnya kifejezés is ez, kulturális termék, amennyiben segít emelni vendéglátásunk műveltségét, s lehetővé teszi a mi külföldi vendéglői forgolódásunk konyhaművészeti tartalmának felismerését."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!