SPORT ÉS PASSZIÓ / Szakácskönyv, gasztronómia kategória termékei
Friss irodalmi húsok. 24 fiatal magyar író válogatott irodalmi falatkái

Friss irodalmi húsok. 24 fiatal magyar író válogatott irodalmi falatkái

Kiadás:

Budapest, 2001

Kiadó:

Pallas Stúdió

Kategóriák:

Szakácskönyv, gasztronómia Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

96 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

A Friss Irodalmi Húsok novellasorozat ötlete a 2000-es év elején merült fel a Magyar Konyha szerkesztőségében. Hagyománya lapunknak, hogy a receptek, a különböző gasztronómiai anyagok mellett olvasnivalóval is szolgál a közönségnek. Klasszikus magyar és külföldi írók konyhaművészettel kapcsolatos írásait, írásrészleteit közöltük hónapról hónapra. A szerzők skálája igen széles volt: Krúdytól Hrabalig, Mikszáthtól Tömörkényig, Jókaitól Örkényig. Egy idő után azonban azt vettük észre: "fogynak a klasszikusok". Egyre nagyobb erőfeszítésünkbe került gasztronómiai vonatkozású irodalmi részleteket találni. Ekkor jutott eszünkbe: kérjünk fel fiatal magyar írókat arra, írják meg az ételekhez, italokhoz, főzéshez, vendéglőkhöz fűződő kapcsolatukat. Talán nem túlzás azt állítani, hogy az utóbbi idők magyar irodalma kissé szegényesebb a gasztronómiai témákat illetően. A nagy régieknek ugyanis ugyanolyan fontos volt a has témája, mint az észé vagy a szívé. Gondoljunk csak Kosztolányi tárcáira, Krúdy Szindbád-novelláira, Tömörkény írásaira (melyben az alföldi parasztság gasztronómiáját örökítette meg), Mikszáth haspártiságára, a század első felének irodalmáraira, akik emlékeket állítottak a legendás kávéházi időknek.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!