SPORT ÉS PASSZIÓ / Szakácskönyv, gasztronómia kategória termékei
Fűszerek könyve

: Fűszerek könyve

Kiadás:

Budapest, 1977

Kiadó:

Mezőgazdasági Kiadó

Kategóriák:

Szakácskönyv, gasztronómia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

324 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632302540

tartalom:

Kívánom, hogy ez a pár sor írásom afféle aperitif legyen Romváry Vilmos barátom érdekes könyve előtt. Az aperitif francia szó. Azt jelenti: étvágygerjesztő valami. Némelyek szerint fűszeres ital, de mások szerint egyéb is lehet. Például - mint ebben az esetben - előszó. Igen! Ez a rövid írás étvágygerjesztő szeretne lenni a fűszeres könyv előtt, és csupán az a célja, hogy beköszöntsön az olvasók előtt és minden egészségére ügyelő család otthonába, sőt esetleg konyhájába is. Mit is nevez fűszernek - régies formában fűszerszámnak - a magyar, és mit ért azon, amikor azt mondja: megfűszerez valamit? Semmi esetre sem csak azt, hogy valaki sót, borsot tesz az ételbe. De ha arra gondolunk, hogy az ember nemcsak az ételét, hanem sokszor még az életét is kénytelen derűs baráti szóval, elmeérlelő beszélgetéssel vagy napsugaras vidámsággal fűszerezni, egyszerre világossá válik a kérdés. Az, hogy valami "fűszeres", az ízesebbet, szebbet, jobbat, kedvesebbet, színesebbet, értékesebbet jelenti, azt, ami a száraztól, színtelentől elüt. A füves emberek füves tudománya tehát már csak azért is szép, mert az a célja, hogy az effajta ízesítésekhez, színesítésekhez szükséges füveket összekeresse.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!