SPORT ÉS PASSZIÓ / Szakácskönyv, gasztronómia kategória termékei
Húsipari kézikönyv. A vágóállat, állatvágás és vágóhídi feldolgozás a húsipari feldolgozásában

Húsipari kézikönyv. A vágóállat, állatvágás és vágóhídi feldolgozás a húsipari feldolgozásában

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1973

Kiadó:

Mezőgazdasági Kiadó

Kategóriák:

Szakácskönyv, gasztronómia Állatorvoslás

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

741 p., ill., 1 kih. tbl.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Az ember hús nélkül megél ugyan, állati eredetű fehérje nélkül azonban nem. A világon majdnem mindenütt esznek húst, s ahol nem, ott biztosan fogyasztanak állati eredetű fehérjét, halat, tejet, tojást, esetleg a mi felfogásunk szerint húsnak nem is minősülő egyéb húsféleséget, még ízeltlábúakat és bogarakat is. A hús fogalmán tehát nagyon sokféle ennivaló érthető. Ez a kézikönyv - címe ellenére - mindezekről mégsem szól. De nem is kell szólnia, mert hagyományaink alapján húsiparunk "nyersanyaga" a szarvasmarha, a sertés, a juh és a ló. A baromfi és a hal feldolgozása már elkülönült, sajátos irodalma külön könyvbe kívánkozik. A húsipar "nyersanyagai" a vágóállatok. Fajok szerint ezek nagyon különböznek, valamint más a feldolgozási módjuk. Ezért az 1. rész a vágóállatok "termeltetéséről", anatómiájáról és minősítéséről szól. Az állat vágásának és vágóhídi feldolgozásának leírása alkotja a 2. részt. Benne elmélet és gyakorlati technológia olvasható, ahogy azt a műveleti szakismeret kívánja. Nagyon helyesen csatlakozik ehhez a fő gondolatkörhöz a 3. rész a hús ipari feldolgozásáról. Berendezések, gépek, mikrobiológiai és tartósítási elméletek, továbbá technológiai leírások (receptúrák) követik egymást, kiegészülve a csomagolás tudnivalóival. Így válik megérdemelten kézikönyvvé és mert az élelmiszer-fogyasztáson belül a húsfogyasztás mértékét általában mint a táplálkozás kultúrájának fokmérőjét szokták emlegetni, nem lehet senki számára közömbös húsiparunk jó színvonala, ami kézikönyv nélkül szinte elképzelhetetlen. Éppen ezért ez a mű Magyarországon nagy és nemes ügyet szolgál, s reméljük mindenki megbecsüléssel veszi kézbe."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!