Sajt és paradicsom, hatalmas tál gőzölgő spagetti, ami a villák hegyén óriási gombolyagokká válik, könnyű vörösbor szalmafonatos üvegekben... körülbelül ilyennek ismerjük az olasz konyhát.
A kötet szerzője, aki hosszú ideje él már Olaszországban, részben igazolja ezt a képet, amikor a tésztafélék meghatározó szerepéről ír az itáliai gasztronómiában, de egyúttal felhívja figyelmünket arra is, hogy mennyivel gazdagabb zöldségétel-kínálatban, fűszerhasználatban a félsziget étrendje. Ez utóbbi tényt állítja elénk követendő példaként, hogy táplálkozásunkat egészségesebb útra terelje.
SPORT ÉS PASSZIÓ / Szakácskönyv, gasztronómia kategória termékei
Simeoni Szekeres Magda: Itáliai ízek
Kiadás:
Budapest, 1987
Kiadó:
Kategóriák:
Nyelv:
Magyar
Terjedelem:
167 p.
Kötésmód:
karton
ISBN:
9632324625