„Gundel Károly könyve 1934-ben először németül jelent meg, majd angolul, franciául, sőt, néhány receptje japánul is. Csak ezek után adták ki magyarul, majd a szerző halála után oroszul, csehül és olaszul. A mű sikerét bizonyítja, hogy első megjelenése óta 38 kiadást ért meg, és szakmabeliek, valamint szakmán kívüliek százezrei forgatják szerte a világon.
Az első kiadás óta immár több mint fél évszázad telt el. Azóta is sokat változtak az étkezési, főzési szokások; új élelmiszeripari termékek, új sütő-főző berendezések jelentek meg; új ételkreációk, ízek születtek; az idegenforgalom fellendülése sok tapasztalattal szolgált arra vonatkozóan, hogy melyek a nemzetközi ízlésnek inkább vagy kevésbé megfelelő ételeink; végül az olvasók is sok hasznos észrevételt tettek a könyv használatával kapcsolatban.
Mindezek figyelembevételével szükségesnek és időszerűnek látszott a mű teljes átdolgozása. Erre a szerző fiai vállalkoztak, mindketten szakírók. Ferenc haláláig a Vendéglátóipari Főiskola docense volt, Imre a Vendéglátóipari Múzeum munkatársa. Minthogy 1983-ban volt édesapjuk születésének centenáriuma, kérésükre közöljük Gundel Károly rövid életrajzát is.”
SPORT ÉS PASSZIÓ / Szakácskönyv, gasztronómia kategória termékei
Gundel Károly: Kis magyar szakácskönyv
Kiadás:
Budapest, 1984
Kiadó:
Kategóriák:
Nyelv:
Magyar
Terjedelem:
126 p., ill.
Kötésmód:
karton
ISBN:
9631322173