SPORT ÉS PASSZIÓ / Szakácskönyv, gasztronómia kategória termékei
Konzervipari zsebkönyv gyümölcsök és zöldségfélék tartósipari feldolgozásához

Konzervipari zsebkönyv gyümölcsök és zöldségfélék tartósipari feldolgozásához

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1972

Kiadó:

Műszaki Könyvkiadó

Kategóriák:

Szakácskönyv, gasztronómia Élelmiszeripar

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

693 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A kötet tíz fő fejezetre tagolódik. Az I. fejezet a konzervipar jelenlegi helyzetét és jövőjét mutatja be. A II. a tartósítási eljárások elméleti alapjait tartalmazza. A hőközléses, vízelvonásos, savanyításos, vegyszeres és egyéb tartósítási módok elméletét. A III. az ipar növényi "nyersanyagait" mutatja be, és a termeltetésükkel kapcsolatos teendőket. A IV. a gépekről, eszközökről és egyéb berendezések ről szól. Nem gépészekhez, hanem inkább a szakma technológusaihoz. A gépek rövid működési elve, teljesítménye, előnye, hátránya alkotja a leírási sémát. Az V. a különféle gyümölcs-és zöldségkészítmények technológiai leírása. Rövid, receptszerű részletekből áll. Zöldségkonzervekről, befőttekről, gyümölcslevekről és -szörpökről, ivólevekről, gyümölcsborokról, savanyúságokról, gyermekételekről, gyorsfagyasztott gyümölcsökről és zöldségekről, valamint szárított termékekről szól. A VI. bemutatja a csomagolóanyagokat, pontosabban a fehérlemez-, az alumínium-, az üveg- és a műanyag-csomagolást. Részletes fejezet, mert a sokféle csomagolók gyártási technológiáját is leírja, a típusok és a felhasználhatóság mellett. A VII. az energiagazdálkodás elméletét tartalmazza. Külön-külön a melegüzemit, a szárítóüzemit és a hűtőüzemit. A VIII. összefoglalja a konzervipari vizsgálati és értékelő módszereket és meghatározza végzésük módját. A IX. lényegében az utolsó szakmai fejezet az üzemi higiénéről és ellenőrzésről. Ezután a X. fejezet egészíti ki az anyagot, a felhasznált irodalmi forrásokat fejezetenként felsorolva."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!