SPORT ÉS PASSZIÓ / Szakácskönyv, gasztronómia kategória termékei
Paraszti konyha. Táplálkozási kultúránk hagyományai

, : Paraszti konyha. Táplálkozási kultúránk hagyományai

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Néprajzi Múzeum

Kategóriák:

Szakácskönyv, gasztronómia Néprajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

sztl.

Kötésmód:

papír

tartalom:

˝Az őstörténet és a korai középkor hosszú korszakaiban az élelem java részét a természetben készen talált javak (gombák, vadgyümölcsök, termések, ehető gyökerek, vadak és halak) valamint a tenyésztett állatok szolgáltatták. A kultúrnövények még az egynegyedét sem biztosították a betevő falatoknak. A növénytermesztésre fordított munka viszont több mint a felét töltötte ki a gazdálkodáshoz szükséges munkaidőnek. Csak a 12-13. században sikerült Európában, s így hazánkban is megszüntetni ezt az ellentmondást, mindenekelőtt azáltal, hogy a szántóföldek terjedelmét jelentősen növelve, minden eddigi mennyiséget meghaladó tömegben termesztettek gabonaféléket. Ennek következtében nemcsak a falusi lakosság száma növekedett, elegendő élelmiszerfölösleget állítottak elő már, amivel eltarthatták a gyorsan szaporodó városok népét is. Az ipari forradalommal együtt járó nagy demográfiai robbanást megelőzően csak a középkor gazdasági átalkulása lehetett oka egy másik, nagyon jelentős népességnövekedési változásnak.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!