"Napjaink állandóan visszatérő témája, megoldásra váró feladata a korszerű táplálkozás. Gyakra tesszük el a kérdést, mit is jelent számunkra a korszerű étkezés? Hiszen kissé rideg és tudományos csengésű a "táplálkozás" kifejezés. Sajnálatos módon hosszú idő óta nem tudtak áttörő sikert aratni ezen a területek sem a gasztronómia hivatalos művelői, sem a testsúlyukban egyre gyarapodók egyéni karcsúsodási törekvései. Nagyrészt hiábavaló igyekezet maradt mind a mai napig az egészséges étkezésre való mindenféle figyelemfelkeltés. Úgy tűnik, a nagy ügy egyik komoly akadálya, hogy éppen azoknak a nyersanyagoknak az ára emelkedik, amelyeknek gyakran és nagy mennyiségben kellene étrendünkön szerepelniük. Tehát kis túlzással állíthatjuk, hogy a hozzá nem értő is biztonsággal kiválaszthatja a korszerű nyersanyagokat, mert azok jóval drágábbak a többinél. Így a zsírszegény, fehérjedús húsok, halak, friss zöldségek, saláták, gyümölcsök helyett gyakran kényszerülünk a hazai hagyományoknak is inkább megfelelő kalóriadús, laktató ételeket fogyasztani.
Elsősorban ezekkel a nemkívánatos jelenségekkel igyekszik szembeszállni receptgyűjteményünk. Önálló ételként is fogyasztható zöldségeket, salátákat, tésztaféléket tartalmaz, melyek gazdagíthatják a húst kedvelők étrendjét, és remélhetőleg új ötleteket kínálnak a vegetáriánus étkezés szokásait követőknek is.
Könyvem abban a reményben vállalkozik a zöldségek és más vitaminforrások népszerűsítésére, hgoy mihamarabb belátjuk: megváltozott életvitelünk új étkezési kultúrát követel. A receptek 4 személyre szólnak."
SPORT ÉS PASSZIÓ / Szakácskönyv, gasztronómia kategória termékei
Liscsinszky Béla: Reform szakácskönyv
Kiadás:
Budapest, 1990
Kiadó:
Kategóriák:
Nyelv:
Magyar
Terjedelem:
103 p., ill.
Kötésmód:
karton
ISBN:
9631328120