SPORT ÉS PASSZIÓ / Szakácskönyv, gasztronómia kategória termékei
Szakácskönyv a római korból

: Szakácskönyv a római korból

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 2003

Kiadó:

Enciklopédia Kiadó

Kategóriák:

Szakácskönyv, gasztronómia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

150 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9638477741

tartalom:

˝Apicius dúsgazdag római patrícius Augustus és Tiberius császárok kortársa volt. Alakja már a kortársai számára is egyet jelentett a tékozló fényűzéssel és az ínyencséggel. Az ő neve alatt maradt fenn az ókori világ egyetlen ma is ismert szakácskönyve. Apicius eredeti szövege az évszázadok során természetesen sokat változott, új receptekkel, ételleírásokkal gazdagodott. A végső formáját valamikor a Krisztus utáni VI. században nyerhette el. A szakácskönyv most első ízben lát napvilágot Magyarországon. A kísérő tanulmányok részletesen tárgyalják a szakácskönyv létrejöttének és hagyományozódásának történetét, a kor történelmi és gazdasági hátterét, valamint az ókori Róma étkezési szokásait. A kötetet illusztráló színes képek a konyhaművészettel kapcsolatos pannóniai leletanyagot mutatják be. A szakácskönyv ételeinek nagy többsége ma is gond nélkül elkészíthető. A függelékben megtalálható az eredeti receptek egy részének modernizált, mai ízlésünkhöz és lehetőségeinkhez igazított változata is.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!