"A dietetika tudomány, de megvalósítása művészet" - hangzik nap mint nap a szállóigévé vált szólás. Korunk táplálkozás-élettani szemléletét és a ma ételkészítésének művészetét igyekeznek e könyv szerzői kötetünkben gondos munkával összeötvözni. Magas fokú táplálkozás-élettani tudásukat, szakácsművészetüket, a sok éves oktatói munka során szerzett gyakorlati, technológiai ismereteiket kovácsolják itt egységbe oly módon, hogy e mű szorosan kapcsolódjék az egészségmegőrző társadalmi programhoz. Ezért születtek meg az új ízeket, új konyhatechnológiai eljárásokat magukba foglaló, egészségfenntartó ételek. A szerzők tudatosan vallják, hogy "az egészség érték", és ezt az értéket óvni, gazdagítani kell. Ezt szolgálja a könyv kettős célja, egyrészt amikor az egészségfenntartó receptúrákkal, a kiegyensúlyozott táplálkozás hangsúlyozásával az egészség megőrzését tűzik ki célul, másrészt amikor a gazdag diétaváltozatokban a másodlagos megelőzést, a betegségek gyógyulását segítik elő. Mindezt jelentősen támogatja - és a háziasszonynak, a szakácsnak nagy segítséget jelent - a recepteknek az az eddig sehol nem alkalmazott szellemes módon való leírása, hogy az olvasó a kiválasztott ételt magának vagy több személynek, egészségesnek vagy betegnek számos változatban elkészítheti, akár energiaszegényen, akár rostban vagy fűszerben gazdagabb vagy szegényebb formában."
SPORT ÉS PASSZIÓ / Szakácskönyv, gasztronómia kategória termékei
Szakácskönyv az egészségért
Szerző:
Bencsik Klára Gaálné Labáth Katalin Nagy László
Kiadás:
Budapest, 1989
Kiadó:
Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kategóriák:
Nyelv:
Magyar
Terjedelem:
632 p.
Kötésmód:
karton
ISBN:
9632220005