SPORT ÉS PASSZIÓ / Szakácskönyv, gasztronómia kategória termékei
Vendéglátó eladói ismeretek

: Vendéglátó eladói ismeretek

Kiadás:

Budapest, 2002

Kiadó:

Képzőművészeti Kiadó

Kategóriák:

Szakácskönyv, gasztronómia Tankönyv Kereskedelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

9633369126

Kötésmód:

papír

ISBN:

9633369126

tartalom:

"A tankönyv a vendéglátó eladó szakképzés számára készült, és mindazokat az elméleti és gyakorlati ismereteket tartalmazza, amelyek birtokában a vendéglátó eladó képes lesz ellátni a feladatait. Minden kereskedelmi jellegű üzletben találkozunk eladókkal. Miben különbözik a vendéglátó eladó az élelmiszerbolti, a ruházati vagy a műszaki cikk eladótól? A válaszhoz induljunk ki a központi program megfogalmazásából: "A vendéglátó eladók cukrászdában, eszpresszóban, kávéházban, gyorsétkező helyeken és kitelepüléseken ételeket és italokat értékesítenek, amelyeket részben saját maguk készítenek el, részben készen kapnak." A vendéglátó eladók tehát a vendéglátás meghatározott üzleteiben végeznek eladást, de feladatuk az értékesítésnél sokkal szélesebb, hiszen nem csupán vevőket, vásárlókat, hanem vendégeket kell ellátniuk, akik a figyelmen és udvariasságon kívül többet kívánnak: barátságos fogadtatást, törődést, nyugalmuk biztosítását és szórakoztatásukat. A vendéglátó eladók az értékesítés és szolgáltatás mellett előkészítéssel és termeléssel is foglalkoznak. Olyannak kell lenniük, mint a háziasszonyoknak, akik vendégül látják rokonaikat, barátaikat, ismerőseiket. A vendéglátás keretében elő kell készülniük a vendégek fogadására, italokról és ételekről kell gondoskodniuk, ki kell szolgálniuk a vendégeket, végül el kell mosogatniuk. A jó háziasszonyok egy bizonyos szinten tudnak sütni, főzni és felszolgálni. A vendéglátó eladók egy kicsit cukrászok, egy kicsit szakácsok és egy kicsit pincérek kell, hogy legyenek, ezért a vendéglátás egyik legösszetettebb foglalkozásának tekinthetjük a vendéglátó eladó szakképesítést."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!