A vendéglátóipari eladó szakmunkás a szükséges szakmai ismeretek birtokában nagymértékben javíthatja a szolgáltatások színvonalát. A szakképzett eladó a vevő kérdésére szakszerű felvilágosítást tud adni különböző ételfélék összetételére, ízhatására, a készítmények tartósságára, a diétás kívánságokra vonatkozóan. Mindezért a vevő hálás, s joggal érzi, hogy jobb kiszolgálásban részesült.
Az eladó hozzáértése megnyilvánul a cukrászati, vagy hidegkonyhai készítmények tálra, pultra helyezésében, tálalásában, csomagolásában, helyes és szakszerű tárolásában és általában az áru kezelésében. De nem utolsó sorban fontos a szakértelem abból a szempontból is, hogy a termelőhelyek szakemberei által ízlésesen elkészített cukrászsütemények, fagylaltok, parfék, hidegkonyhai termékek változatlan tartalmi értékben és formában minőségben jussanak a fogyasztóhoz.
SPORT ÉS PASSZIÓ / Szakácskönyv, gasztronómia kategória termékei
Schulhof Géza, Turós Lukács: Vendéglátóipari technológia. A vendéglátóipari tanulóiskolák számára
Kiadás:
Budapest, 1965
Kiadó:
Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kategóriák:
Szakácskönyv, gasztronómia Tankönyv
Nyelv:
Magyar
Terjedelem:
302 p.
Kötésmód:
papír