MŰVÉSZET / Színház kategória termékei
A magyar opera- és balettszcenika

A magyar opera- és balettszcenika

Szerző:

Kiadás:

Budapest, 1975

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Színház Tánc Zene

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

303 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

963270052x

tartalom:

"A könyv szerzői ez alkalommal nagy jelentőségű vállalkozásra kötöttek szövetséget: a színház egy eddig méltatlanul elhanyagolt területének, a hazai díszlet- és jelmeztervezésnek történetét írták meg lebilincselően érdekes, vonzó formában s tudományos alapossággal. Az úttörő jelentőségű tanulmányok mellett egyedülállóan gazdag képanyagot talál az olvasó a magyar opera- és balettszcenika történeti emlékeiből és eddigi legjelentősebb eredményeiből. Érdekessége s talán külön vonzereje is a kötetnek, hogy hosszú idő után újra hozzáférhetővé teszi Kéméndy Jenőnek - a századelő legjelentősebb hazai szakemberének -kortársait messze megelőző, máig érvényes tanulságokat magában rejtő színpadtechnikai tanulmányát. A reprezentatív kiadványt a szakterület legkiválóbb alkotóinak lexikona teszi teljessé, egyúttal jól használható kézikönyvvé is. Most, amikor a Kiadó az olvasónak átadja ezt az albumot, egy mindeddig másodlagosnak vélt művészeti ág nagykorúvá válásának újabb s talán végleg meggyőző bizonyítékát tárja a közönség elé."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!