MŰVÉSZET / Színház kategória termékei
A színjáték. Vázlatok egy művészet természetrajzához

: A színjáték. Vázlatok egy művészet természetrajzához

Kiadás:

Budapest, 1976

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Színház

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

399 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9632804082

tartalom:

"Olykor talán meglepő vagy provokatív megállapításokat találhat az olvasó a színházról, a színjáték művészetéről ebben a könyvben. Meglepőeket, hiszen eléggé megszokott, hogy a színjátékra nem önálló műalkotásként gondolunk, hanem mint a dráma előadására. Katona Ferenc - aki több éven keresztül színházigazgató volt - ezt az álláspontot kérdőjelezi meg. Könyve az irodalomközpontú színházelméletet igyekszik tágítani kutatási eredményeivel, mégpedig oly módon, hogy az összes elméleti és történeti kérdést a színház élő gyakorlata szempontjából vizsgálja. Könyve nem rendszeres színházelmélet vagy színháztörténet, hanem vázlat a színjáték természetrajzának jobb megértéséhez. Vizsgálódásai során az összehasonlító, a kommunikáció- és jelelméleti módszerekt egyaránt alkalmazza, de mindig a gyakorlatból indult ki, és oda tér vissza. A kötet segítséget nyújt egy korszerű "színjátékközpontú" színházi szemlélet kialakításához is."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!