MŰVÉSZET / Színház kategória termékei
Bolond évek színháza

: Bolond évek színháza

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1944

Kiadó:

Renaissance Könyvkiadóvállalat

Kategóriák:

Színház Esztétika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

247 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

˝A színházzal kezdi és a híres színikritikus-dinasztia legfiatalabb tagját, Pierre Brisson-t bízza meg a ˝bolond évek˝ színházi eseményeinek taglalásával. Brisson-nak a tradíción kívül megvan a gyakorlata is, hiszen eleinte a ˝Le Figaro˝ majd a ˝Le Temps˝ színikritikusa, mindent és mindenkit ismer, világosfejű, széles látókörű, ízig-vérig színházi ember. Nagyok az igényei; a színpadra úgy tekint, mint szentségre, minden megalkuvást megbélyegez, tekintélyt nem ismer, a járt úton haladást éppen olyan megvetendőnek tart ja, mint a tömegízlésnek való behódolást. Ezek a szempontok vezetik, amikor sorra veszi a századeleji drámaírókat és rajtuk keresztül elvezet bennünket a máig. Sziporkázó, de kíméletlen taglalását kapjuk a régi ˝nagyok-nak˝ Bataille-nak, Bernstein-nak, Rostandnak, a boulevard-színházak kérészéletű szerzőinek, Sacha Guitry-nek, Deval-nak, Amiel-nek, a csúcsponton álló Claudelnek, Giraudoux-nak és Mauriac-nak s mindazoknak, akik új színeket vittek a kulisszák közé. A könyv függeléke időrendi sorrendben ismerteti a húsz év fontosabb színházi eseményeit. Ez a táblázat felbecsülhetetlen értékű. 32 műmelléklet díszíti a könyvet.˝

leírás:

Gerince csaknem lejár, kissé hiányos.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!