MŰVÉSZET / Színház kategória termékei
Egy színházi ember naplója

: Egy színházi ember naplója

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1964

Kiadó:

Színháztudományi Intézet

Kategóriák:

Színház

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Korszerű Színház

Terjedelem:

102 p., 4 tbl.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Jean-Louis Barrault-nak ez az írása szép és bensőséges műhelyvallomás. Benne ezúttal nem annyira a tudományos, színházesztétikai jelleg dominál, hanem a művészi gyakorlatokról szóló szubjektív vallomás heve. Az 1955-ben kelt sorokban Barrault akkor hét esztendős társulatvezetői munkásságának eredményeit, gondjait, fáradságait és - mindenekfölött - semmi máshoz nem fogható szépségét sűríti össze egyetlen napnak, illetve egyetlen premier előkészületeinek leírásába: rendkívül tudatos írói fogás ez, de a szó legmélyebb értelmében realista megoldásnak is nevezhető, hiszen a színházi élet egyetlen napja is - természetesen csak az igazi "színházi emberek" számára - vízcseppként hordozza magában a szakma gyakorlásában eltöltött nap minden egyes másodperce terhes a múlt megannyi tapasztalatával és a jövő, a további odaadó művészi alkotás távlataival. Ilyen, perspektivikus formában ragadja ,eg Barrault egyetlen színházi nap minden mozzanatát, megmutatva a belé torkolló és belőle tovább ágazó szálakat.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!