MŰVÉSZET / Színház kategória termékei
Eszterházi vigasságok

: Eszterházi vigasságok

Kiadás:

Budapest, 1959

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Színház Zene

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

269 p.

Méret:

21 x 20 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

E gazdagon illusztrált kötet, melynek címe Bessenyei Györgynek, a magyar felvilágosodás egyik úttörőjének hasonló című költeményét idézi, számos, nemzetközi érdeklődésre is számot tartó adalékot tár fel Haydn mintegy három évtizedes magyarországi karmesteri tevékenységének színteréről.
A magyar barokk udvari műveltség az Esterházy család európai hírű kismartoni és eszterházai udvarában érte el teljes kibontakozását. E két főúri székhely történetének, kulturális életének teljes feltárásával azonban mindeddig adós maradt az irodalom. A több mint fél évszázadon át folytatott előadásokról ez a mű ad először átfogó leírást, és az Esterházy udvar eddig csak zenetörténeti oldalról megvilágított képét gazdag színháztörténeti anyaggal bővíti ki. Szerző részletesen ismerteti a különböző színtársulatok működését, megkísérli a teljes operai, drámai és bábszínházi műsor rekonstruálását, és az előadások eddig ismeretlen képzőművészeti kereteiről számos eredeti díszletterv közlésével nyújt fogalmat.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!