MŰVÉSZET / Színház kategória termékei
Ódry Árpád

: Ódry Árpád

Kiadás:

Budapest, 1982

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Színház Életrajz

Sorozat:

Szemtől szemben

Terjedelem:

261 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Ódry Árpád (Bp. 1876. - Bp. 1937): színész, rendező. Apja Odry Lehel operaénekes volt. A SzAK elvégzés után 1898-tól Nagyváradon, 1899-ben Kolozsvárott, 1899-1902-ben Debrecenben, 1903-03-ban Kassán, 1903-04-ben Temesvárott játszott, ill. rendezett. 1904-ben a Vígszínház, egy év múlva a Nemzeti Színház szerződtette, melynek 1912-től rendezője, 1923-tól örökös tagja, 1931-től 35-ig főrendezője volt. 1917-ben a Fészek Művészklub igazgatója. 1920-22 között a Budapesti Színész Szövetség alelnöke, 1925-től a Színész Szövetség elnöke volt. 1926-ban a Kisfaludy Társaság Shakespeare-bizottságának tagja. 1929-ben a SzAk tanára, 1930-tól igazgatója lett. Eredeti beszédhibáját leküzdve a tökéletességig fejlesztett beszédkultúrájával tűnt ki. Tanárként a tiszta és a kultúrált beszédstílus átadásán fáradozott. Színészi stílusára jellemző, hogy a klasszikus szerepeket is realisztikusan, pátosz nélkül játszotta.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!