MŰVÉSZET / Színház kategória termékei
Operarendezés

: Operarendezés

Kiadás:

Budapest, 1970

Kiadó:

Zeneműkiadó

Kategóriák:

Színház Zene

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Zeneélet

Terjedelem:

243 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Korunk operaéletében igen gyakran kerül szóba egy fogalom: a rendezői terror. Napjainkban az operaelőadásnak már nem másodlagos része a rendezés, s épp ezért fordul elő, hogy a rendező szempontjai, elképzelései a zenei vezetés, a karmester rovására kerülnek előtérbe. Időszerű tehát egy olyan könyv, amely részletesen foglalkozik az operarendezés problematikájával, az operarendező feladataival és az opera színpadtechnikai kérdéseivel. - Huszár Klára, az Állami Operaház rendezője könyvében mindezeket a kérdéseket kimerítően tárgyalja. Összefoglalja az operarendezés történeti fejlődésének állomásait, részletesen vizsgálja a magyarországi fejlődést, külön fejezeteket szentelve az operarendezés három nagy magyar mesterének: Hevesi Sándor, Oláh Gusztáv és Nádasdy Kálmán működésének. Kitér a technikai problémákra, a színpadgépezet, a díszlet, a jelmez kérdéseire és néhány operát elemezve felel a tulajdonképpeni kérdésre: mi az operarendező feladata korunkban. Nem ritka még ma sem az az operalátogató, aki a "rendezés" fogalmát összetéveszti a kiállítással, a külsőségekkel. Ezért forgathatja a műfaj minden kedvelője haszonnal e kis könyvet, mely olvasmányos stílusban vezeti be az érdeklődőt abba a rejtélyes és vonzó világba, amit operaszínpadnak nevezünk."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!