MŰVÉSZET / Színház kategória termékei
Paper-Cuts of Weihsien, Hopei Province (Kínai papírkivágások)

Paper-Cuts of Weihsien, Hopei Province (Kínai papírkivágások)

Kiadás:

1956

Kategóriák:

Színház Távol-Kelet Népművészet Kína történelme Angol nyelv Kínai nyelv

Nyelv:

Angol, Kínai

Terjedelem:

11 db.

Kötésmód:

karton

tartalom:

11 darab, 25 × 20 centiméteres barna kartonra ragasztott, színes papírkivágások, színházi jelmezekről. "A kínai színházművészet nem különösebben ismert tájainkon. Ha mégis látunk, vagy hallottunk róla valamit, akkor tudjuk, hogy a kínai színészek arcfestése meglehetősen sajátos. A karakterek szabják meg, hogy milyen színű folt vagy vonal virít a megszemélyesítő arcán. Mindez a tradíció által erősen meghatározott, azt is közvetítik, hogy ki a "gonosz", vagy a "hős", "áruló" vagy egyenesen "gazember" a darabban. A kínai arcfestés a Song (960-1279) és Yuan (1271-1368) dinasztia idején vált hagyományteremtővé. Az ebből az időből megmaradt sírokon néha lehet találni a színházi festéssel megegyezően pingált maszkokat. A Ming dinasztia idején (1368-1644) bonyolultabbá vált ez a színházi szimbolika, és a képzőművészet fejlődésével végül eljutott oda, hogy a legszínesebb és változatosabb formákat tudta létrehozni, amit ma akármikor láthatunk a Jingju-ban, a pekingi operaházban..."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!