MŰVÉSZET / Színház kategória termékei
Peter Brook

: Peter Brook

Kiadás:

Budapest, 1976

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Színház Életrajz

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Szemtől szemben

Terjedelem:

285 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632804112

tartalom:

"1964. február 27-én a budapesti Vígszínházban vendégszereplő angol Királyi Shakespeare Társulat Shakespeare Lear király című tragédiáját játszotta. A rendező, egy középtermetűnél alacsonyabb, kék szemű, kopaszodó férfi a színfalak mögött állt, és stopperórával a kezében figyelte a játékot. Amikor a darab végeztével a színészek újra meg újra visszajöttek a tomboló közönség elé, hogy megköszönjék a tapsot, a stopperórás rendező elégedetlenül megcsóválta a fejét, és halkan így szólt: „A mai előadás hét perccel hosszabb volt, mint rendesen”. Így ismertük meg Budapesten Peter Brookot, napjaink egyik legkiválóbb, legkihívóbb és legszabálytalanabb színházi rendezőjét, akinek neve és tevékenysége vitákat kavart, és legendák forrásává lett. A legendáknál mindenkor hasznosabbak a tények. Koltai Tamás könyve végigkíséri Brook meghökkentő fordulatokat sem nélkülöző pályáját — huszonegy évesen aratott első kiugró sikerétől korai operarendezésein, világszerte megcsodált Shakespeare-produkcióin, iráni és afrikai útján át egészen napjainkig, amikor párizsi kísérleti csoportjával, önmagát is számtalanszor megújítva a színházi kifejezés teljesebb formáit keresi."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

500 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!