MŰVÉSZET / Színház kategória termékei
Shakespeare, Brecht és a többiek. Szinikritikák

: Shakespeare, Brecht és a többiek. Szinikritikák

Kiadás:

Budapest, 1968

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Színház Esztétika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

381 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A shakespeare-i, s napjainkhoz közeledve a brechti színház és dramaturgia kiindulás és mérce Kéry László számára. Mint mérték és kiindulópont jelen van a kötet valamennyi ciklusában. Az egyes színházi esték, előadások, rendezések, színészi alakítások elemzésén túl a szerző érdekes eszmefuttatásokban próbál megközelíteni olyan kérdéseket, mint: Miben rejlik Shakespeare népszerűsége Magyarországon? Miért kedveltek egyes darabjai, s miért kegyvesztettek mások? Mennyiben modern és korszerű ma is a klasszikus drámaköltő? Vagy: Miért tört be Magyarországra nehezen Brecht? Sikeres-e az "áttörés" vagy csak részleges? Mennyiben érvényesül mégis a brechti dramaturgia a magyar színpadon? Megannyi érdekes, elgondolkoztató és izgalmas probléma s átgondolt, színvonalas, összefüggésekbe ágyazott fejtegetések, érvelések és elemzések - élvezetes, olvasmányos előadásban."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

900 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!