MŰVÉSZET / Színház kategória termékei
Tamási Áron színpadi játékai

: Tamási Áron színpadi játékai

Kiadás:

Bukarest, 1991

Kiadó:

Kriterion Könyvkiadó

Kategóriák:

Színház

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

149 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9732602023

tartalom:

˝Tamási Áron színpadi játékai, az 1948-1967 közötti két évtized kényszerszünetétől eltekintve, több mint fél évszázada állandó és sikeres műsordarabjai hazai magyar színházainknak, színházi együtteseinknek. A Romániai Magyar Írók Tamási-sorozatában, Salamon András szakszerű gondozásában 1985-86-ban két kötetben nyomtatásban is hozzáférhetőkké váltak ezek a művek. Érthető tehát, hogy, az irodalom- és színháztörténet kutatók újabb nemzedéke is érdeklődéssel fordul feléje. Ennek az érdeklődésnek a terméke a jelen kötet, amelyben az életmű egészének összefüggésébe helyezve, de különös figyelemmel kerülnek vizsgálat alá Tamási Áron összes színpadi művei, s összefoglaló fejezetekben egy gazdag színműírói pálya esztétikai, műfajelméleti kérdései. Feltárulnak azok a rejtett szálak, amelyek a Mű eme részét is a székely népélethez és a székely népi tudatvilághoz, másfelől a kor avantgarde irodalmi törekvéseihez kapcsolják. Salló László könyve az első arról a Tamási Áronról, akinek a magyar irodalom az Énekes madarat, a Tündöklő Jeromost, a Csalóka szivárványt, a Hullámzó vőlegényt és a többi színpadi művet köszönheti. Első könyve a szerzőnek s reméljük, nem az utolsó.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!