MŰVÉSZET / Szobrászat kategória termékei
A millennium szobrásza Zala György, 1858-1937

A millennium szobrásza Zala György, 1858-1937

Kiadás:

Budapest, 1999

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Szobrászat Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

145 p., ill.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630941414

tartalom:

"A magyar szobrászat egyik kimagasló, értékteremtő művészegyénisége, a nemzeti történelmi szobrászat terén maradandót alkotó Zala György. A valós értékek torzítására törekvő, nemzeti-kulturális sajátosságainkat mellőző politikai rendszerek azonban nem becsülték a szobrászművész hosszú és gazdag életpályájának gyümölcseit. Évtizedeken keresztül hallgatás övezte az aradi mártíremlékművet, nem lehetett szólni Andrássy Gyula - lebontott - lovas szobráról, Deák Ferenc, Erzsébet királyné emlékműveiről, legimpozánsabb alkotása, a Hősök terén megvalósult Milleniumi emlékmű is sokszor volt az értetlen és méltatlan, lebecsülő kritika céltáblája. Pedig a művész egyszerre volt kiváló hazafi, és sikeres kortársaival együtt, európai jelentőségű szobrász. Zala György művészete a kontinens egyetemes kultúrájának része, bizonyítva a magyarság természetes kötődését ennek a térségnek a kulturális értékeihez."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!