MŰVÉSZET / Szobrászat kategória termékei
Makrisz Agamemnon

: Makrisz Agamemnon

Kiadás:

Budapest, 1979

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Szobrászat Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

221 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631308502

tartalom:

"Makrisz Agamemnon a mai magyar szobrászat egyik legjelentősebb egyénisége. 1913-ban született a görögországi Patrasz kikötővárosban, a harmincas évek végén Athénben végezte el a Képzőművészeti Akadémiát. A háború után Párizsban élt. 1950-ben jött Magyarországra, ahol nagy aktivitással bekapcsolódott a művészeti életbe. Az elmúlt közel három évtized során nevezetes és jelentős művek egész sorát alkotta. Bár portrék mintázásával kezdte pályáját és ma is készít arcmásokat, fő műfaja a köztéri szobrászat. A görög ellenállás egykori résztvevője, a francia baloldal volt tagja, a szocialista magyar közélet ismert személyisége a közösségi művészet igézetében dolgozik: épületekre, közterekre készíti plasztikáit. Olyan kiemelkedő művek dicsérik tehetségét, mint Budapesten a spanyolországi nemzetközi brigádok önkénteseinek emlékműve, Mauthausenben a mártíremlékmű, Tiszafüreden a felszabadulási szobor vagy Pécsett a győzelmet köszöntő Niké. Ezt a küzdelmes pályát a Nemzeti Galéria főigazgatója, Pogány Ö. Gábor méltatja szép esszéjében. Az életmű kiemelkedő darabjait fekete-fehér és színes fotósorozatok mutatják be."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!