MŰVÉSZET / Szobrászat kategória termékei
Szervátiusz Jenő

: Szervátiusz Jenő

Kiadás:

Bukarest, 1976

Kiadó:

Kriterion Könyvkiadó

Kategóriák:

Szobrászat Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

70 p., 55 kép

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Elindulni egy hátizsákra való faragószerszámmal, faluról falura vándorolni, nézni, átélni arcokat, történeteket, sorsokat, ott helyben, csűrökben, színekben megfaragni a szobrot, otthagyni az embereknél, vagy hazaküldeni kiállításra, hallgatni igaz és költött (valaha igaz) balladákat, mondani, bontani, újraépíteni őket, előbb képzeletben, aztán anyagban, habos felületű vagy tömött sejtű juhar- vagy tiszafákban, favágók, ácsok, asztalosok, mesteremberek napi tíz-tizenkét órás megfeszített munkáját végezni, életüket élni, millió ember életét élni, ebből a sok életből kiválasztani a legszebbeket, a legtragikusabbakat, a legelmerültebbeket, hogy velük, bennük vallja meg a maga sorsát, amely, ha önarcképeit nézzük, "csak" egy a sok arc, a sok sors közül, aztán hazatérni, s mind szenvedélyesebben, mind hatalmasabban ismételni elemi igazságokat, amíg a szabadságvágy, a szerelem, az életszeretet vagy az anyai szépség gondolatának számtalan témaváltozatából kiemelkedik - ez Szervátiusz Jenő művészi útja."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!