MŰVÉSZET / Szobrászat kategória termékei
Veit Stoss

: Veit Stoss

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1985

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Szobrászat Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

A művészet világa

Terjedelem:

13 p., 28 kép

Kötésmód:

karton

ISBN:

963131846x

tartalom:

"A késő középkor művészetének kétségkívül legpompásabb leleménye a szárnyasoltár. A hosszú történetek bemutatására is alkalmas, szobrokkal és festményekkel ékes oltárok elkészítése Közép-Európa sok kitűnő festőjét és szobrászát, egész műhelyeket mozgatott meg, gyakorta bonyolult, szimbólumokkal át- meg átszőtt mondanivalójuk pedig tudós papok teológiai jártasságát bizonyította. A szárnyasoltár-művészet egyik legszebb darabja Veit Stoss krakkói Mária-oltára. A XV. század harmadik harmadában keletkezett monumentális alkotás a műfajt s egyben német származású mesterét is a csúcsponton mutatja. A nürnbergi polgár Stoss korábbi műveit nem ismerjük; a Mária-oltár mindjárt az érett alkotót állítja elénk, akinek hosszú élete, munkássága végül is a reneszánsz hatása alatt széthulló gótikába torkollik."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!